Se resultaten från Big Boat Race 2024 här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gamla Stans Yacht Sällskap
Fotboll

SEGLINGSEVENT I CENTRALA STOCKHOLM
Härlig aktivitet i Stockholms innerstad!
 

Seglingsevent med J80 båtar
Alla kan vara med oavsett seglingserfarenhet. Vi seglar med upp till sex J80 båtar från GSYS hamn på Beckholmen, Djurgården och möjlighet finns att även hyra våra 9st radiostyrda DF95 båtar.
 
Grupper upp till 24 personer. Varje båt tar 4 gäster plus instruktör. Pris 1595 kr per person.
 
Seglingseventet tar ca 2-3 timmar beroende på vinden och förkunskaperna. Cirka 1.5-2 timmar segling, utöver det ungefär 1 timme med introduktion och avslutning.
 
Ingår:

  • Säkerhetsgenomgång
  • Följebåt - RIB
  • En erfaren kappseglingsinstruktör per båt – samtliga är aktiva GSYS medlemmar
  • Flytvästar

 
Maila event@gsys.nu för bokningsförfrågan. Du kan kolla på almanackan på första sidan om det är ledigt.
Dock kan båtarna generellt inte hyras på tisdag, onsdag och torsdagskvällarna då klubben seglar då (utom på sommaren). VIKTIGT! Be alltid om bekräftelse!
 
Är ni fler än 24 personer blir det mindre segling per person, eller så förlänger vi tiden eller kombinerar med våra Radiostyrda D95 båtar.

Alternativ
Vill ni inte kappsegla kan ni segla fram till Slottet och Grand Hotell och inne i Nybroviken som en mer relaxad övning och njuta av vår vackra stad.
Det går också att göra en segling till Fjäderholmarna, äta lunch eller middag och sedan ta ordinarie båt tillbaka till Stockholm
 
Lunch och middag
Lunch eller middag kan ätas på närliggande restauranger som Café Skroten och Fabvrique Slipen eller så ordnar Café Skroten en härlig lunch/middag i våra fina klubblokaler - Klubbarnas Klubb.

Konferenspaket
Om ni i anslutning till ert Seglingsevent vill konferera och njuta av en unik maritim miljö mitt i Stockholm kan vi erbjuda vår klubblokal Klubbarnas Klubb på Nya Djurgårdsvarvet. Lokalen har möjlighet till möten, konferenser, kickoff, föredrag, lunch och middagar. Vår samarbetspartner Café Skroten hjälper er med bokning och catering. För mer information om lokalen läs här.
 
Bokningsförfrågan:
Klubbarnas Klubb och catering bokas genom vår samarbetspartner Café Skroten här 
Telefon: 070-380 81 01 
E-post. info@skortens.se

Radiostyrda Seglingsevent
GSYS har även nio radiostyrda DF95 båtar som går att hyra med instruktör. Båtarna är 95 cm långa och väger 2,0 kg
 
Hyra av 9 båtar ca 2 timmar kostar 12 000 kr med två funktionärer och en bojbåt som lägger ut bana och supportar båtarna på vattnet. 
 
Våra radiostyrda båtar är också mycket populära vid större seglingsevent då alla gäster inte kan vara ute på vattnet samtidigt i våra J80 båtar. Istället gör gänget som väntar på bryggan på sin tur upp om vem som är bäst på att segla från land!
 
maila event@gsys.nu för bokningsförfrågan

 
 
Q&A

Hur tar man sig till Nya Djurgårdsvarvet?
se kontakt
Med båt kan man ta sig hit från Gamla Stan (Hållplatsen heter Slussen) eller från Skeppsholmen. Båten stannar vid Gröna Lund. Gå upp för gatan och tag sedan höger in genom en gångväg som går igenom Gröna Lund.  Det är en promenad på ca 5 minuter.
 
Vad är Fleetrace?
Alla båtar startar samtidigt och seglar på en bana som tar ca 15 min-2 tim. De kortare varianten brukar kallas sprint. T.ex. kan vi segla 3 stycken "sprint" och vinnare är den med flest poäng.
 
Vad är Match Racing?
Två exakt likadana båtar seglar ikapp på en relativt kort bana som tar ca 15-20 minuter. Det sammanlagda resultatet av flera omgångar ger segraren!

Vad är Team Racing?
Det är samma bana som på match racing men man tävlar 2 mot 2. Det vill säga 2 båtar utgör ett lag. Det lag vars ena båt korsar mållinjen SIST förlorar. Det innebär att man måste samarbeta för att vinna.