Se resultaten från Big Boat Race 2024 här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gamla Stans Yacht Sällskap
Fotboll

ITAKA gör en back-to back på Big Boat Race 2024 by Gransegel
2024-07-03 12:55
Itaka i god fart. Foto: Malcolm Hanes

Efter en fantastisk dag på Stockholms inre vatten med Sveriges enda riktiga Big Boat Race lyckades Itaka med rorsman Ingmar Bergman och taktiker Patrick Ståhle upprepa vinsten från förra året. Detta året blev vinstmarginalen något större men det är efter nästan 4 timmars tight segling inte många minuter mellan de första och sista mäktiga segeljakterna.

En god tvåa blev i år 100-fotaren GAIA med Kristoffer Melinder vid rodret och fin trea blev Princess Svanevit - Sveriges finaste 12-meters jakt, åter i Sverige och renoverad till näst intill ursprungsskick från 1930.

 

I Wannabe- klassen blev Oxygen vinnare med bara 63 sekunders marginal till Stormtrooper och trea blev Silver Bullit som slog Wetjob med 3 (!!!) sekunder.

 

Årets nya pris "Blue Ribbon" - skänkt av Stockholms Båtsnickeri - line honours vanns av Stormtrooper i en tight kamp mot GAIA.

 

Loopen som är ett kul inlsag där det seglas mellan Nacka Strand och Frihamnen i två varv och den som gör bäst förbättring vinner LOOPEN. I år blev det Oxygen som vann den bland storbåtarna och Lena Herrstedt för J80. Priser sponsrade av Gransegel och Benns riggverkstad.

 

Samtidigt med Big Boat Race by Gransegel seglas GSYS klubbsegling med våra J80 - ett väldigt populärt inslag i klubbaktiviteterna.

Vinnare blev Team Lena Herrstedt, två Team Kristian Greslingaas och trea Team Malin Heidvall Rutqvist.

 

Massor av priser till alla deltagare och dagens seglingar avslutas med en rungades regattamiddag i Sveasalen

 

Hela resultatet finns på hemsidan https://www.gsys.nu/sida/?ID=485542