Se resultaten från Big Boat Race 2024 här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gamla Stans Yacht Sällskap
Fotboll

Bring your bag - Team Race i Stockholm

Urban Sail innebär  segling på tisdagar , onsdagar och torsdagar i solen utanför Gröna Lund under vår, sommar och höst. Vi kommer även att arrangera clinics några helger under vår och höst.

Typer av kappsegling de olika dagarna:

Tisdag - Onsdag = Lagkappsegling
Torsdag = Sprint

Lagkappsegling

Lagkappsegling är som Match-racing i klubbens J80 båtar, fast bättre eftersom man har lagkamrater som man måste hjälpa. Det handlar om att inte bli sista båt i mål. Vi seglar lagkappsegling utan undanvindssegel. Läs mer om lagkappsegling här

Sprint
Sprint är som fleet-race men direktdömt med domare ute på vattnet. Snabbt, taktiskt och kul. Vi seglar korta banor i J80 med Gennaker utanför Beckholmen.

Med seglingsledare och kunniga domare på vattnet tävlar vi i olika lag/besättningar flera race per kväll mellan 17:30 - 20.

Målet är att utveckla seglandet i lag på alla plan, teknik och inte minst taktik och regler som är en stor del av lagsegling och sprint.
 
Om du är med och tränar så är du självfallet också med och seglar regattor som vi arrangerar under året. 

Dessa brukar vara 1 dags regattor (lördagar) med After Sail. 

Kappseglingsprogrammet för 2024 hittar du här.

Nytt för i år
I år kommer du som anmäler dig till Urban Sail att ha möjlighet att segla Team Race på tisdag eller onsdag, eller Sprint på torsdagen. Alltså inga separata anmälningar för Team Race och Sprint.

Avgifter i år 
Urban Sail Senior - 2300kr
Urban Sail Junior - 1400kr

 
  • BYB – bring your bag, cykla eller jogga ned till GSYS för samling kl 17:30 och satsa på att komma med och segla om KM och NTR.
  • Efter seglingen social samvaro med en enklare bit mat.
  • Utskick sker via SportAdmins medlemsapp.
 

Du är berättigad till friskvårdsbidrag på högst 5 000 kr per år som den anställda kan använda till aktiviteter som innehåller någon form av praktisk aktivitet som innebär motion.

Team racing
2024-02-25 10:35