Gamla Stans Yacht Sällskap är en av flera klubbar som seglar DF95. Vi har batlajer med grannklubbar, klubbmästerskap, kräftkör och minst en öppen DF 95 segling varje år. I söndags hade vi klubbmästerskap.
 
Vi seglade på Djurgården i Stockholm på vår granne, Navis, fantastiska brygganläggning. Som gjord för RC-segling.

Mellan två kallfronter fanns en svag högtrycksrygg som lade sig perfekt över Stockholm i söndags. Så... vi seglade i lagom vind med den bleka oktobersolen i ögonen och alldeles lagom varmt för årstiden. Som vanligt gjorde "trossen" ett enastående arbete under ledning av Michaël Berglund. Det fanns kaffe och bullar, korv med bröd och rompunch för de som trots allt tyckte att det var lite kallt. Efter seglingarna ordnade de en tre rätters middag i klubbhuset. Fantastiskt gott och trevligt, så som vi har det i GSYS.
 
Seglingarna då. Jo, Patrik Salén hade redan två inteckningar i KM-bucklan och ... han satte dit en tredje i år, med god marginal till oss andra. Good going Patrik! Efter Patrik kom Gunnar Möller och på tredje plats Patriks far Christer Salén.

Som vanligt på hösten var det ganska byigt med växlande vindstyrka och riktining men inte värre än att banan kunde ligga hela dagen. Det är ju som vi vet lika för alla men det gjorde racen stundtals intressanta då tydliga ledningar kunde krympa fort. Ni vet hur det känns. På några minuter går den lite pösiga känslan av en tryg ledning till den högpulsiga klumpen i magen och tumarna börjar darra lätt. Bortspakningsläge. Drabbade alla tror jag utom möjligen Patrik som seglade enastående hela dagen.
 
Nu laddar vi i GSYS om för en höstbatalj med At Sea som utmanat oss. De har 10 st DF 95 och hel hoper duktiga seglare. Vi körde lite rekrytering på middagen efter KM. Ska nog gå bra till slut.
 
Vi ses!
 /Gunnar Möller, GSYS"

Resultatlista

 1. Patrik Salén
 2. Gunnar Möller
 3. Christer Salén
 4. Ludvig Jacobsson
 5. Mats Hagman
 6. Patrik Ståhle
 7. Mattias Warneby
 8. Olle Bergman
 9. Ingemar Bergman
 10. Gunnar Haeger
 11. Johan Qviberg
 12. Pernilla Ståhle
 13. Michaêl Berglund
 14. Michael Berlin