Virtuell segling på mobilen, paddan eller datorn

Under våren har många testat på att segla virtuell kappsegling genom programmet Virtualregatta som är förvånande bra och realistiskt, båttyperna är många, det är gratis i basversionen, och du utvecklas absolut som seglare. Fansen är många, med uttalanden som "min segling har blivit så mycket bättre", "jag har övat så mycket på den där starten", "nu fattar jag varför...". och helt klart är att det vässar deltagarnas segling, om inte annat är det spännande, kul och främjar det sociala.

GSYS har blivit utmanade av vår vänklubb Royal Thames YC som frågat om vi vill ställa upp på en match, vilket vi självklart tackat jag till. För detta behöver vi ett lag. Är du intresserad av att delta, mejla Tomas Lund.

RTYC har under sin isolering under våren haft en klubbserie med mycket stort deltagande. Även KSSS har haft en aktiv serie. Den kommande vintern blir väl som vanligt lång och vi avser även att starta upp en klubbregatta-serie efter sommarlovet. Kanske får vi vår första klubbmästare! Lite tips hittar du på Facebook här  och i ett forum här eller en film här.

Om vi har ett stort intresse så kör vi en introduktion tillsammans efter sommarlovet, virtuell eller på Klubbarnas Klubb. Intresseförfrågan kommer via Spond.