seglarskola mitt i stockholm

GSYS har ett samarbete med Sjöskolan på Beckholmen för dig som önskar lära dig att segla eller förbättra dina seglingskunskaper.

Är du inte redan medlem i GSYS blir du medlem när du går en kurs hos Sjöskolan. Båtarna som används är klubbens J80 båtar, en mindre kölbåt, som vi seglar på mellan tre och fem personer. Båten är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. Varje kurs har minst en följebåt under praktikpassen, och på nybörjarkurserna finns det en instruktör i varje båt. Seglarskolan utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen/Nya djurgårdsvarvet och vi seglar på vattnet runt omkring Beckholmen/Skeppsholmen. Sjöskolans instruktörer är alla erfarna seglare, som också har utbildning i säkerhet och sjukvård.

Läs mer om kurserna på Sjöskolans.
Nybörjarkurs
Fortsättningskurs

Sjöskolan arrangerar också Sjöskolan Boat Week för dig som är ungdom mellan 12-14 år gammal.
Det blir en vecka vid, på och i vattnet för dig som precis slutat skolan och längtar efter att få njuta av friheten och sommarlovet. Du kommer att få prova på att segla, köra motorbåt och vattenskoter, träffa brandmän och sjöräddare och lära dig navigera. Du kommer att bada, grilla på lunchen, och njuta av fartvinden när du kör vattenskoter och motorbåt. Medan du har roligt vid, och på vattnet lär du dig de teoretiska delarna för förarintyget och får samtidigt praktisk  kunskap.
För när veckan är slut har du varit ute nästan hela dagarna, fått prova på nya saker på vattnet och lärt dig så mycket navigation på vägen att du kan skriva förarintyget på lördagen.
 
Du kan läsa mera om Boat Week här