Mäktig mästerskapsdebut i 606!

Johan och Eva Qviberg deltog den gångna helgen i SM i 606. Eva, som är GSYS färskaste medlem, genomförde sin första regatta sedan 1969 (!). Dessutom var det debut i SM-sammanhang för Eva - således både rookie och veteran i samma person! Mästerskapet arrangerades av Stockholms 606-klubb, med bas på Islinge, Lidingö. Seglingarna genomfördes på Lilla Värtan och de 41 deltagarna delades upp i två grupper, varpå de elva främst placerade besättningarna i respektive kvalgrupp gick vidare till söndagens final. Fredagen bjöd på strålande sol och västlig vind som skiftade extremt i styrka och riktning. Vinden bokstavligt talat dök ner från de höga ekarna på Norra Djurgården. Lördag förmiddag hade vinden ökat ytterligare, med en grundvind på cirka 6-7 m/s. Med placeringarna 11, 2, 8, 15, 1, 7, 5 och 9 kvalificerade sig Johan och Eva till finalen som tredje båt från grupp 1.

Finalen, på söndag eftermiddag, avgjordes i tre race (även placeringen i kvalgruppen räknades som ett finalresultat). Vindriktningen var fortfarande västlig, men hade nu ökat till 10 m/s. Vindtoppar på upp till 14.8 m/s uppmättes. Johan och Eva presterade nu sin bästa segling. Placeringarna 9, 8 och 7 räckte till en total sjundeplats i mästerskapet - endast en poäng från femteplatsen!

Arrangemanget höll hög klass. Framgångsreceptet stavades korta, intensiva race, ett genomtänkt format och agila funktionärer. Inte alls olikt det koncept som lockar deltagare till GSYS' arrangemang!

Nöjda efter en sjundeplats på SM!
--