"Efter veckor... känns det som... av regnande så klarade det upp på torsdagseftermiddagen när vi seglade GSYS Kräftköret 2021 med DF95:orna. Prognosen var vx molnlighet, 18-20 grader, V 6(12). Ser ju Ok ut. Men om man seglar en 4 kilo tung båt på 95 cm är det där (12), det är rätt mycket. Så vi seglade med de mindre B-riggarna. Banan låg fint längs Navis långa vågbrytare och det är en suverän radioseglings arena.

Vi fick iväg första heatet bra. Till andra heatet gavs sig (12) tillkänna. Vinden ökade kraftigt och det blev tuff att få båtarna att segla som vi ville. Tyvärr började några av båtarna haverera och ett par fick för mycket vatten i skroven. Vi i båtgruppen Micro har lite att fixa nu. Efter de två heaten tog vi rast i avvaktan på mindre vind. I Microsektionen betyder det cucumber sandwisch och GTi i solen. Jo vi har förmodligen södra djurgården bästa klubbmästeri. Eller Europas. Hur kan vi veta?
 
Efter det seglade vi två finaler och ett matchrace om första platsen.
Under omständighetrena var det en OK regatta.
 
Men.... kräftköret heter så för kräftorna ... eller microhummrarna som vi kallar dem, så klart. Så upp med båtarna ur sjön, på med kavajen och ut till Michaël Berglunds härliga Villa Kvickjokk. Som alltid otroligt gott och välskött middag. All heder till dig Michaël och de som hjälper dig! Att fest med GSYS är kul börjar jag bli van med efter några år i Sällskapet men jag tycks aldrig sluta imponeras av snapsvisekunskaperna.
Å Christer Salén han ..... han är värst så att säga. En aldrig sinande källa till visor. Vi klämde också in Microseglarens visa, vår egen snappsvisa i sektionen, av Patrik Salén. Äpplen sällan långt från träden, eller hur? Så alldeles för sent för en dag mitt i veckan vandrade vi hemmåt i den varma agustinatten nöjda med det bästa av GSYS.
Segling mitt i huvudstaden, fest med glada människor och fantastsk förplägnad.
 
Stort tack GSYS och Michaël Berglund!
 
/Gunnar M
 
Resultat:
1. Gunnar Möller
2. Thomas Rogalin
3. Michael Berlin
4. Thomas Lundquist
5. Christer Svensén och Mattias Warneby
6. Johan Stenberg
7. Bert Forsberg
8. Christer Salén, Johan Boström, Anders Norrman och Michaël Berglund"