km df95 12 sept. 2021

Under söndagen genomfördes KM i Microsegling med våra DF 95 på Navis som återigen var vänliga och lät oss vara där vilket vi uppskattar mycket då deras anläggning är perfekt för såväl segling i alla vindriktningar såväl som för grillning och annan förplägnad.

I seglingarna deltog 12 seglare från GSYS samt speciellt inbjudna Tomas Hall, Hamnkapten Navis,  samt Åsa som sköter starter och resultat.

Seglingarna skulle starta med samling 12.30 och skepparmöte 12.15 och eftersom väderleksprognosen visade 4 m/s SV med 8 M/S i byarna men med risk för regn från 15 tiden så beslöt vi att segla utan avbrott för grillning ( radiokontrollerna tål väta dåligt).
Totalt 5 seglingar om 2 heat genomfördes under goda förhållanden med bara lite regnstänk.
Nivån har generellt gått upp vilket medförde väldigt ”tighta” seglingar vilket är roligt och spännande.

Trots båtgruppens eminenta arbete med att underhålla båtarna så hade vi ett par båtar som inte fungerade. Detta innebar att Gunnar avstod från att delta i flertalet seglingar vilket innebar att hans möjlighet att som vanligt vinna KM blev obefintliga, tack för det Gunnar!

Efter seglingarna som höll på till 15.30 tiden så avlutades med grillning med Michaël B som grillmästare. Efter grillningen så blev det prisutdelning med traditionell plastanka och champagne till segraren Mattias Warneby, tvåa Ludvig Jacobsson och trea Anders Norrman.

Tack alla för deltagande och arrangörsinsatser!

Resultatlista
1.     Mattias Warneby
2.     Ludvig Jacobsson
3.     Anders Norrman
4.     Mikael Willdal
5.     Thomas Rogalin
6.     Peter af Klercker
7.     Michael Berlin
8.     Lena Gustavsson
9.     Thomas Lundquist
10.   Michaël Berglund
11.   Tomas Hall
12.   Catja Everhall Blom
13.   Gunnar Möller