Kräftköret Micro 5 sept

loading...

Med höstiga vindar och vilda moln jagande på himlen hade vi klätt våra Dragon Flite 95:or i sina B-riggar. Lite mindre segel och något tyngre dukar och de passade bra i vinden för dagen. Men trots det var det väl mycket sjö och vind ute på Navis som var seglingsplats. Så vi valde att flytta in bana en bit in i Ryssviken. Vi hamnade på Sjöfartsverkets brygga. Det var Ok med dem att vara där och det fungerade utmärkt. Stort tack Sjöfartsverket. Intresserade Microsegling var de också.
 
Så efter ett kort skepparmöte seglade vi 3 heats seglingar med 3 heat i varje. Det var fina starter och en nästan gentlemannamäsigt uppträdande på banan, GSYS style! När Åsa guidat oss genom alla heaten hade vi final. Heaten vara bra kvalificering till finalseglingen som blev avgörande för de sex seglarna med lägst poäng så långt. Finalen blev tight. Ledningen byttes flera gånger under racet och mellan toppbåtarna i mål skilde bara sekunder. Men som ni vet är vinnare vinnare eftersom vinnarna seglar bäst. Och det gjorde en gäst från KSSS, Goody Rosén. Väl seglat Goody! Vi hoppas på honom som blivande medlem också.
 
Resten av placeringarna var när vi räknade ihop poängen riktigt tight.
Vi hade 4 båtar med 9 poäng! Och 2 st på 7 poäng. Riktigt, riktigt jämnt och bra segling.
 
Men ett kräftkör är ju inget utan sina kräftor. Så Michael Berglund inbjöd som vanligt till kräftmiddag i vackra Villa Kvickjokk. Som vanligt var han också en skojig och vänlig värd. Det bjöds kantarellsoppa, kräftor med alla tillbehör och blåbärspaj med glass. Enastående! Stor tack Michael. Och ja... herre min ge vilka snapsvisor våra medlemmar kan! Dessutom har vi nu en Microseglingssnapsvisa skriven av Patrik Salén.
 
Nå, glada och mätta lommade vi till slut hem i den ganska ljumma september natten. Hur gick det då? Jo så här:

1. Goody Rosén
2. Tomas Lund
3. Gunnar Möller
4. Patrick Ståhle
5. Mikael Willdal
6. Patrik Salén
7. Johan Qviberg
8. Christer Salén
9. Lena Gustavsson
10. Robert Hansson
11. Michaël Berglund
12. Anders Norrman
13. Johan Stenberg
14. Michael Berlin

Goody Rosén