GSYS DF 95 Cup den 12:e maj, 2018

Tack Alla seglare för en jätte fin dag och segling!
Mitt i en långhelg där solen bara vräkte ned så trotsade 9 seglare begäret att ligga kvar i hängmattans skugga och komma och segla DF 95.
Vi seglande på NAVIS fina klubbanläggning alldeles intill GSYS eget hemman på Djurgården mitt i vackra Stockholm.

Vinden var speciell kan vi säga. Första seglingarna gick i ett .... oberäkneligt nära stiltje men vinden ökade under dagen. Det fortsatte vara nyckfullt i luften då vinden kom över den ända närliggande udden men det här är lite av RC seglingen äventyr. Ofta så. Vinden ökade under dagen och näst sista seglingen gick i vind som var ett gränsfall för A-riggen. Men solen .... den bara vräkten ner hela dan. Det här tillsammans med GSYS fina arrangemang med kaffe och lunch, fin banläggning och goda priser gjorde dagen minnesvärd. En bra start för GSYS Micro sektion och vår första öppna DF 95 segling.
 
Första plats gick till en GSYS:are också, Gunnar Möller hade en riktigt bra dag. Tätt följd av Lasse Karlsson, SBK, och Peter af Klerker också GSYS. 
Vi ses!
//Gunnar Möller

Resultat GSYS DF95 Cup

Från vänster Lasse Karlsson SBK, Gunnar Möller GSYS o Peter af Klercker GSYS

GSYS df95 cup 2018

Gamla Stans Yacht Sällskap, GSYS, har glädjen att inbjuda till GSYS DF 95 Cup den 12:e maj, 2018. Vi seglar från Navis bryggor mitt inne i det vårvarma Stockholm. 

GSYS har 7 båtar. Är du medlem i microsektionen kan du boka en båt samtidigt som du anmäler dig till DF95 Cup nedan. Först till kvarn gäller. 

Rorsmansmöte kl 09:45 och första start 10:00. Vi seglar 16 starter eller så många vi hinner med. Ingen start efter 14:00. Efter var tredje segling en kort paus. Om antalet båtar blir många kommer vi att segla i heat med max 15 båtar i varje start.

Klassregler för DF 95 gäller för seglingen med undantag för regeln om segelmärkning. Svenska kappseglingsregler inkl Appendix A (lågpoäng system) samt Appendix E gäller.

På rödmarkerad del av bryggor seglar vi den 12.e maj.