KLUBBMÄSTERSKAP 2023 - Resultat

LÖRDAG - Team race

Helgens klubbmästerskap bjöd traditionsenligt på vackert väder. På lördagen var det lagkappsegling. Dagen började med en svag sydväst som skiftade 60 grader, men efter att seglingsledningen beslutat sig för att lägga kryssmärket mitt emellan skiften kunde tävlingarna dra igång efter en timmes försening. Vinden ökade successivt till de utlovade 3-4 sekundmetrarna och två fulla round robins kunde genomföras. Enligt uppgift skrek någon ”håll käften” till en konkurrent på banan, men på bryggan var alla sams som vanligt. Något försenat genomfördes så segling om tredjeplatsen och final. Kroken Sailing och
Beckholmens Busar slutade på samma poäng, men efter en stunds räknande låg Kroken tvåa, och möte
därför Lulu i finalen. Team Lulu som vunnit alla sina seglingar i grundomgångarna förlorade lite snöpligt

5. The Fockups, lagkapten Marc Scherlin

På kvällens regattamiddag stod sångglädjen högt i tak.

SÖNDAG - SPrint

På söndagen blåste det redan på morgonen de utlovad 5 sekundmetrarna och 10 i byarna, om inte mer. Första seglingen tog 7 minuter, varför seglingsledningen beslutade om att segla banan 3 varv. Med sex besättningar och sex båtar blev det mycket segling, närmare bestämt nio i grundomgången, vartefter de fyra bästa gick till final. Värt att notera är att några team försökte segla gennaker, men ingen av de som placerade sig bäst. Tävlingsledningen kan rapportera ett ofrivilligt dopp i samband med en slänggipp, ett svullet lillfinger och en svullen handled, men tack och lov ingenting värre.