GSYS har 7 st radiostyrda DragonFlite 95 segelbåtar. En sektion under GSYS har startat "MicroRacing" med ordförande Michaël Berglund. Båtarna invigdes den 16 augusti 2016 med segling på Biskopsudden och avslutande kräftmiddag hos Michaël. Första inteckningen gick till Thomas Lundqvist.  

Det är riktigt roligt att segla radiostyrda båtar och vi hoppas få med oss många medlemmar i denna sektion.

Årsavgiften för att administrera min 3 kappseglingar per år och att finansiera båtarna och dess underhåll är 500 kr. 

Är du intresserad att vara med kan du anmäla ditt intresse på denna sida. En förutsättning är att du är medlem i GSYS.

Hyra båtarna

Utöver kappseglingar i sektionens regi kan båtarna lånas av medlemmar i "Microklubben" för egna event. Avgiften för detta är 300 kr/gång och båt. För skador är du som lånar båtarna ansvarig. Du debiteras eventuella reparationer till självkostnadspris.

Skölj alltid i sötvatten efter segling. Har du fått saltvatten inne i båten eller skador på riggen m.m. skall skadade båtar lämnas till Eskader på Grevgatan 69 telefon 08-662 18 53. (Endast Eskader får plocka ur mottagare och batteri och skölja båtarna invändigt). Låt aldrig båtarna stå över natten med däcks luckor på satta och kontrollera att luckorna är täta innan seglingen påbörjas.

Instruktionsböcker

Detta verkar kul jag vill gärna vara med

  • Om du anmäler dig till Radioseglingen "MicroRace" för 500 kr betala detta till BG: 5143-7382 eller Swish: 123 278 98 81. Glöm inte medlemsavgiften på 400 kr för GSYS om du inte redan betalat den.