HYR SEGELBÅT I CENTRALA STOCKHOLM

Välkommen att segla mitt i Stockholm!
Från 4 -20 personer
GSYS har en egen flotta av  5 stycken J/80 båtar och 7 st DF95 Radiostyrda båtar Dragon Flite 95 på Djurgården straxt efter Beckholmsbron.

Perfekt seglingsevent och teambuilding  för proffs såväl som nybörjare från 1.000 kr per person med J/80 och instruktör (max 20 personer) och upp till 5.000 kr (max 12 personer) för de radiostyrda båtarna. Går även att kombinera med att hyra våra klubblokaler för konferens.

Vad är en J/80?
Det är en liten men snabb segelbåt på 8 meter som man kan segla på 2-5 personer. Helst skall man vara 4 personer ombord, 5 om man behöver en instruktör med sig.

Vad är en DF95 Radiostyrd båt
Under 2016 lanserades en ny one design radioseglare, Dragon Flite 95. Den är designad av samma grupp som utvecklade Dragon Force 65. Dragon Flite 95 är 95 cm lång med ett deplacement på 2,0 kg.

Vad är Match Racing?
Två exakt likadana båtar seglar ikapp på en relativt kort bana som tar ca 15-20 minuter. Det sammanlagda resultatet av flera omgångar ger segraren!

Vad är Team Racing?
Det är samma bana som på match racing men man tävlar 2 mot 2. Det vill säga 2 båtar utgör ett lag. Det lag vars ena båt korsar mållinjen SIST förlorar. Det innebär att man måste samarbeta för att vinna. 

Vad är Fleetrace?
Alla båtar startar samtidigt och seglar på en bana som tar ca 15 min-2 tim. De kortare varianten brukar kallas sprint. T.ex. kan vi segla 3 stycken "sprint" och vinnare är den med flest poäng.

Alternativ
Vill ni inte kappsegla kan ni segla fram till Slottet och Grand Hotell och inne i Nybroviken som en mer relaxad övning och njuta av vår vackra stad.

Det går också att göra en segling till Restaurang J eller Fjäderholmarna, äta lunch eller middag och sedan ta ordinarie båt tillbaka till Stockholm

Hur lång tid tar det att segla?
En vanlig omgång tar 2-3 timmar beroende på vinden och förkunskaperna. Cirka 1.5-2 timmar segling, utöver det ungefär 1 timma med introduktion och avslutning

Om alla 5 båtar seglar samtidigt kan man vara 20 personer.

Är ni fler än 20 personer blir det mindre segling per person, eller så förlänger vi tiden eller kombinerar med våra Radiostyrda båtar.

Vad kostar det att segla med J/80?

  • 1 segelbåt inklusive instruktör kostar  1 000 kr per person* för ett pass på 3 timmar.  (minimum totalt 4 000 kr)
  • Vid 2 båtar eller fler krävs en följebåt som kostar 3.000 kr
  • Självrisk om olyckan skulle vara framme är 3.500 kr/båt
  • I priset ingår flytvästar men inte seglarkläder och vatten.

*priset är baserat på 4 personer ombord. För heldag är priset det dubbla.
Instruktör är obligatoriskt om man inte kan påvisa erfarenhet nog för att segla ensam. Hör gärna av er till oss om ni har några frågor!

Mer information kring teambuilding och event
Lunch eller middag kan man äta på Café Skroten, Restaurang Oaxen, båda ligger alldeles i närheten av bryggan.

Hyra lokal i samband med segling
Klubbarnas Klubb kan hyras för konferens, lunch eller middag och finns i anslutning till båtarna

Hur tar man sig till Nya Djurgårdsvarvet?
se kontakt
Med båt kan man ta sig hit från Gamla Stan (Hållplatsen heter Slussen) eller från Skeppsholmen. Båten stannar vid Gröna Lund. Gå upp för gatan och tag sedan höger in genom en gångväg som går igenom Gröna Lund.  Det är en promenad på ca 5 minuter.

Andra saker som ligger nära varvet:

  • Gröna Lund
  • Circus
  • Hasselbacken
  • Skansen
  • Waldemarsudde
  • Abbamuseet

GSYS Sailing

Gör en förfrågan

Gör en förfrågan här