GSYS Klubbmästerskap DF95 2020!

Sista helgen i September seglade vi Klubbmästerskap i DF95. Bilder här och på FB. Ladda gärna upp om du har fler!

Fint väder tyckte vi, för solen lös och värmde stadigt när vi kisade in i glittret och försökte se våra båtar. Men vinden var kinkigare. Den kom NO över en udde och gjorde det livligt nere på vattnet. Vi seglar mitt
inne i Stockholm från Navigations Sällskapets fina hamn.  Stora, snabba och många skiften i styrka och riktning. Det var en riktig utmaning. Faktiskt några av det stökigaste förhållanden jag seglat Radiobåt i.
Trots att vi radioseglare alltid seglar nära land där det är lite... buskigt. Men det är lika för alla. Och seglingarna kändes bra men... svåra.

Men att segla DF95 i GSYS har en speciell touch. Dels har vi helt enastående stämning på bryggan och nästan gentlemannamässigt uppträdande på banan men vårt klubbmästeri går inte av för hackor. De serverade
Quich Lorraine och Buffalo wings till lunch. Prisutdelning med snacks och Champange. Värt hela söndagen. Båtgruppen hade som vanlig fixat båtarna och banan så det blev bra seglingar. Tyvärr var vi lite plågade
av radioproblem och en rundningsboj som bara inte ville ligga still men det blev bra segling  alla fall.

Resultat
1. Gunnar Möller, 11
2. Patrik Salén, 14
3. Mattias Warneby, 15
4. Mikael Willdal, 17
5. Ludvig Jacobsson, 18
6. Patrik Ståhle, 18
7. Pernilla Ståhle, 20
8. Christer Salén, 25
9. Michaël Berglund, 25,2
10. Johan Stenberg, 29
11. Catia Everhall Blom, 33

/Gunnar Möller
-

Klubbmästerskap lagsegling seglades den 19:e September

Team Lulu Kroken blev Klubbmästare!
I strålande höstväder avgjordes GSYS klubbmästerskap i lagsegling den 19e September med 7 deltagande lag.
Det var tydligt att ett års träning gett resultat då nivån var högre än förra året vilket skapade lite huvudbry för seglingledningen då matcherna inte sällan präglades av täta dueller med långa race som följd.

I den vridande och stundtals lätta nordliga vinden genomfördes först round robin där lagen fick segla 4 seglingar var innan det var dags att gå in i finalseglingarna.
Samtidigt som after sail dukades upp på bryggan i eftermiddagssolen seglades det om 5-4-3 plats innan det var dags för final där de två finalisterna från förra årets KM återigen möttes. Bergman/Bergman gick segrande ur duellen med Gross/Castenfors som återigen fick nöja sig med en hedrande silver-plats.

Stort tack till alla funktionärer på land och vatten för en väl genomförd regatta som återigen visat att lagsegling i Stockholms inre vatten är svårslaget!

Bilder på FB, Insta och här. Har du fler bilder lägg gärna upp dem!

Resultat
Lulu Kroken – Bergman/Bergman
To Be Confirmed – Gross/Castenfors
JonSa – Eriksson/Häger
HiQ – Thorén/Viklund
New Team – Eliasson/Ståhle
Courage – Berntson/Scherlin
Mantis 4Fun – Blomberg/Christensen
 
 

Mäktig mästerskapsdebut i 606!

Johan och Eva Qviberg deltog den gångna helgen i SM i 606. Eva, som är GSYS färskaste medlem, genomförde sin första regatta sedan 1969 (!). Dessutom var det debut i SM-sammanhang för Eva - således både rookie och veteran i samma person! Mästerskapet arrangerades av Stockholms 606-klubb, med bas på Islinge, Lidingö. Seglingarna genomfördes på Lilla Värtan och de 41 deltagarna delades upp i två grupper, varpå de elva främst placerade besättningarna i respektive kvalgrupp gick vidare till söndagens final. Fredagen bjöd på strålande sol och västlig vind som skiftade extremt i styrka och riktning. Vinden bokstavligt talat dök ner från de höga ekarna på Norra Djurgården. Lördag förmiddag hade vinden ökat ytterligare, med en grundvind på cirka 6-7 m/s. Med placeringarna 11, 2, 8, 15, 1, 7, 5 och 9 kvalificerade sig Johan och Eva till finalen som tredje båt från grupp 1.

Finalen, på söndag eftermiddag, avgjordes i tre race (även placeringen i kvalgruppen räknades som ett finalresultat). Vindriktningen var fortfarande västlig, men hade nu ökat till 10 m/s. Vindtoppar på upp till 14.8 m/s uppmättes. Johan och Eva presterade nu sin bästa segling. Placeringarna 9, 8 och 7 räckte till en total sjundeplats i mästerskapet - endast en poäng från femteplatsen!

Arrangemanget höll hög klass. Framgångsreceptet stavades korta, intensiva race, ett genomtänkt format och agila funktionärer. Inte alls olikt det koncept som lockar deltagare till GSYS' arrangemang!

Nöjda efter en sjundeplats på SM!
--

GSYS Kräftköret Micro 2020

GSYS traditionella och fantastiskt trevliga segling Kräftköret seglades den 3:e september. Sensommarens finväder verkade ha växlat till höst. Men på torrsdagseftermiddagen var det varmare än väntat och efter några heat tittade solen fram. Big Time! Vi seglade på Navis med sin fina radioseglingsarena. Bra seglingar med fina starter och sedvanligt fint uppträdande på banan av alla GSYS:are. Vi skeppare i Microsektionen seglar ståendes bredvid varandra så den gemytliga stämningen känns tydligt.... fast visst är det kappsegling och ett och annat hårt ord. Vi fick ihop 8 starter vilket blir 4 seglingar med sina två heat på eftermifddagen. Men vi hade naturligtvis ett break GSYS-style med Gin Tonic och Cucumber sandwiches inne på Navis trevliga anläggning. Micro sektionen har världsbäst Klubbmästeri.

Men kräftkörets huvudnummer är kräftmiddagen hemma hos Michaël Berglund på Villa Kivkjokk. I år Corona anpassat med drink i parken, middag i tält och allt serverat. Det visade sig att äta kräftor så var lika kul som annars. Kräftorna hade Peter af Klerker hämtat ur Hjälmaren och dom var  världsklass. Michael Berglund och Klubbmästeriet i Mirco kan sina saker så alleles för sent vandrade vi från festen en vanlig vardagkväll.

Så stortack alla ni som arrangerade ännu ett legendariskt Kräftkör som ett klart ljus i mitt i Covids mörkrets år 2020. Ja.... eller vi hade väldigt trevligt i alla fall. Och Covid anpassat. Fler bilder finner du här

Men det var väl kappsegling också? Jo. Det gick så här:
1. Gunnar Möller 1, 1, 1, 1 => 4
2. Mikael Willdal 4, 1, 2, 2 => 9
3. Patrick Ståhle 2, 2, 5, 1 => 10
4. Peter af Klerker 1, 4, 2, 4 => 11
5. Johan Boström 3, 5, 1, 3 => 12
6. Thomas Lund 3, 3, 3, 5 => 14
7. Michaël Berglund 6, 3, 4, 3 => 16
8. Pernilla Ståhle 5, 2, 8, 2 => 17
9. Johan Stenberg 4, 6, 5, 5 => 20
10. Christer Salén 2, 8, 3, 8 => 21
11. Christer Svensén 6, 6, 6, 4 => 22
12. Catia Everhall Blom 9, 5, 4, 6 => 24
13. Michael Berlin 9, 4, 8, 8 => 29
--


Nationaldagssegling 6 juni

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.