GSYS Big Boat Race powered by Stockholms Båtsnickeri -2021

Lag Stormtrooper med skeppare Jonas Andersson

Bilder hittar du längst ner på sidan

Under helgen har GSYS 11:e årgång av Big Boat Race powered by Stockholms Båtsnickeri avhållits, en kappsegling som samlar både moderna och klassiska båtar men med kravet att dom skall ha en viss storlek och ett visst mätetal för att få delta.
 
8 ”Big Boats” deltog tillsammans med 6 st av klubbens J80:or i ett strålande försommarväder. Kanske var vindarna lite svaga bitvis men detta minskade inte de tävlande från att ge sitt yttersta för att få ta del av det digra prisbordet.
 
Med de begränsningar som pandemin medför kunde både den populära samlingen på bryggorna vid Nya Djurgårdsvarvet ske på fredagskvällen med grill och bryggsnack och kappseglingen genomföras på lördagen.
 
Efter den traditionella segelparaden in i Nybroviken, gick jaktstarten från kl 1100 utanför Kvarnholmen på en 17 distansminuter lång bana på Stora Värtan, och målgång vid 16 tiden vid Kastellholmen. 
 
Vinnare i årets Big Boat Race blev Stormtrooper, med Oxygen som tvåa och Beatrice Aurore trea. 
 
J80:orna klubbsegling vanns av Thomas Lundkvist med Andrew Pozniak som två och Pernilla Ståhle trea. 
 
Efter seglingarna deltog seglarna på sedvanlig regattamiddag som i år arrangerades av och på Segenäs Matsal pga pandemiläget.
 
Bilder från helgen finns på följande länk.
 
Tack till alla deltagare, sponsorer för en fantastisk helg och en skön början på kappseglingssäsongen.
 
Nästa år välkomnar vi alla den 17-18 Juni 2022 för nya tag, att vara med på Sveriges enda riktiga Big Boat Race

Placering

Bilder från BBR

Vår fantastiska fotogaraf Marc Skeppstedt har tagit årets BBR bilder. Ser du en bild du vill beställa och få högupplöst kopiera bilden (från din windows dator "Windows-tangenten  + SKIFT + s") och skicka den till Marc. Du kan också ringa eller SMS Marc på 070-2144527

loading...