Lag Stormtrooper med skeppare Jonas Andersson

Stormtrooper vinner 10:e Big Boat Race powered by LIROS

Under perfekta förhållanden genomfördes det 10:e Big Boat Race av arrangören GSYS. Helgens evenmang inleddes på fredagen med gemensam BBQ på Nya Djurgårdsvarvet fina brygga i kvällsolen. Bryggsnack blandat med de sista förberedelserna för att få de stora båtarna tävlingsfärdiga skapade god stämning. Nytt för i år var att alla kunde prova på GSYS i radiostyrda segelbåtar DF95. Det blev ett mycket uppksatta inslag.

Lördagens stora regatta inleddes traditionellt med gemensam frukost inför skepparmötet. Banan är i stort set oförändrad men den sedan förra året utökade LOOPEN var i  år sponsrad av Hotel J. Den som vann J Speed Loop, dvs den som förbättrade sin tid från 1:a varvet till 2:a med mest procent, var Arvid Wahlberg med sin X-41:a ”Oxygene”.

På kvällen delades även ett 2:a pris från ”J” ut. Detta år till vår lojala cateringentreprenör Thomas Segenäs, för sina uppskattade insatser över 10 år. Samma kväll blev han också morfar för första gången!

I bra och rättvisa vindar genomfördes Regattan. Stormtrooper med skeppare Jonas Andersson i en Farr 40 tog hem årets regatta straxt före Hurrykanen med skeppare Tobias glans också i en Farr 40  och Marga som god 3:a med skeppare Henrik Widstrand i en SK 95

LIROS bjöd på sedvanlig aftersail innan prisutdelning och regattamiddag serverades för de 130 middagsgästerna på Svea salen.

Stämningen under middagen förhöjdes avsevärt genom de otaliga snapsvisorna som de deltagande båtarna sjöng, nästan som en tävling i tävlingen. Nytt för i år var att vi hade ett antal middagssponsorer.

Hyper Island global learning provider
Brandt ramverkstad
Soft Goat 100% cashmere
Exotic Snacks

Bilder från segling o regattamiddag hittar du här

Välkomna till nästa års BBR den 12-13 juni 2019.  

//Patrik Salén o Patrick Ståhle

Placering

Refanut