Lag Stormtrooper med prisutdelare Patrick Ståhle till vänster

Stormtrooper vinner 9:e Big Boat Race powered by LIROS

Under nästan perfekta förhållanden genomfördes det 9:e Big Boat Race av arrangören GSYS. Helgens evenmang inleddes på fredagen med gemensam BBQ på Nya Djurgårdsvarvet fina brygga i kvällsolen. Bryggsnack blandat med de sista förberedelserna för att få de stora båtarna tävlingsfärdiga skapade god stämning.

Lördagens stora regatta inleddes traditionellt med gemensam frukost inför skepparmötet. Banan är i stort set oförändrad men den sedan förra året utökade LOOPEN var i  år sponsrad av Hotel J. Denna vanns av J80 med Kristian Greslingaas.

I lätta och varierande vindar genomfördes Regattan nästan enligt plan. P.g.a. den labra brisen fick banan kortas av och målgång blev utanför Mölna på södra Lidingö. Den ultrasnabba Stormtrooper toge hem årets regatta med en nästan överlägsen tid. 

LIROS bjöd på sedvanlig aftersail innan prisutdelning och regattamiddag serverades för de 130 middagsgästerna på Svea salen.

Stämningen under middagen förhöjdes avsevärt genom de otaliga snapsvisorna som de deltagande båtarna sjöng, nästan som en tävling i tävlingen.

Placering o tider hittar du här 
Bilder från segling o regattamiddag hittar du här

Välkomna till vårt 10-årsjubileum den 15 juni 2019.  Anmäl dig här

//Patrik Salén o Patrick Ståhle

Refanut