GSYS Big Boat Race powered by Stockholms Båtsnickeri 12-13 juni

GSYS BBR är ett initiativ som togs 2010 av GSYS i den allmänna ambitionen att locka mer segel till Stockholms stad. Tanken är att seglarna får njuta av vår unika stad som kappseglingsarena, men även att skapa ett intresse för segelsporten genom att visa upp den mitt inne på Stockholms ström. Varje år sedan start har vi hittills fått besök av ett 30-tal storbåtar från 48 -100 fot och numera också våra egan J/80 båtar samt plus 36 fot och SRS över 1,20

Inbjudan till BBR

Gamla Stans Yacht Sällskap hälsar er välkomna till 11:e upplagan av GSYS Big Boat Race. Förutom de stora vackra – längre än 48 fot – och klubbens J-80 som entypsklass, bjuder vi även i år in de lite yngre och snabba – plus 36 fot och SRS över 1,20. 

Mer info kommer här efter nyår. Men det går bra att redan nu anmäla sin båt o besättning till BBQ den 12 och regattamiddagen den 13 juni här

Välkomna till årets BBR. 

Program

Fredag 12 juni
17:30 Microsektionen ställer upp med sina DF95 radiostyrda båtar
18:00 BBQ börjar på bryggan vid NDV
Lördag 13 juni 
08:30 – 09:20 Registrering vid NDV (frukost)
09:30 Skepparmöte
från 10:00 Defilering i Nybroviken
10:50 Start J80
11:00 Första start Big Boat, därefter jaktstarter
Ca 14-15, Målgång förväntat, därefter After Sail på bryggan
18:00 Prisutdelning och Regattamiddag

Regler

BBR seglar enligt SRS/LYS och vi väljer att använda jaktstart, varvid alla båtar startar enligt sin handikapp tid (snarare än en samlad start), med förhoppningen att få en relativt tät och spännande målgång mitt inne vid Gamla Stan. Banans längd är tänkt att vara max 4 timmar och ca 18 nm.

Social inramning

Vår ambition är att detta skall vara Stockholms mest sociala regatta! Vi bjuder därmed på ett intensivt socialt program där vi inleder med en trevlig BBQ på fredagen, ordnar med frukost på bryggan på lördagen, säkrar upp en trevlig “after-sail” efter genomfört race, bara för att kort därefter lockas till en prisceremoni och trevlig cocktail för att slutligen inta “Stora Sveasalen” för regattamiddagen, där seglarna deltar med skrålande sång, goda skratt och en och annan seglarhistoria.
 
Allt detta blir extra bra tack vare att vi har lyckats locka ett flertal sponsorer över åren till vår regatta.

Vår bas är vid Nya Djurgårdsvarvet.