Tryck på bilden för att se en film

Ny lättvindsbana

Program GSYS BBR powered by Scandinavian Photo 2017

Fredag 16 juni
18:00 BBQ börjar på bryggan vid NDV
Lördag 17 juni 
08:30 – 09:20 Registrering vid NDV (frukost)
09:30 Skepparmöte
från 10:00 Defilering i Nybroviken
10:50 Start J80
11:00 Första start Big Boat, därefter jaktstarter
Ca 14-15, Målgång förväntat, därefter After Sail på bryggan
18:00 Prisutdelning och Regattamiddag

Startlista BBR

big boat race (bbr)
GSYS Big Boat Race powered by Scandinavian Photo.

GSYS BBR är ett initiativ som togs 2010 av GSYS i den allmänna ambitionen att locka mer segel till Stockholms stad. Tanken är att seglarna får njuta av vår unika stad som kappseglingsarena, men även att skapa ett intresse för segelsporten genom att visa upp den mitt inne på Stockholms ström. Över åren har vi hittills fått besök av ett 30-tal storbåtar från 48 -100 fot.
 
GSYS definition på ”Big Boat” är segelbåtar över 48 fot och välkomnar både moderna storbåtar likväl som klassiker till vår bas vid Nya Djurgårdsvarvet och Stockholms inre farvatten. 
 
Vi har även valt att inbjuda någon entypsklass att delta parallellt med storbåtarna. Genom egen start och resultatlista har vi sett både Seacart trimaraner, X-35: or och 6-meters jakter. Då klubben nu valt J80: or som sin egen klubb-båt, bjuder GSYS BBR numera in J80 som egen klass till denna regatta. 2017 provar vi även med att bjuda in +/- 40 fots båtar av den snabbare typen med SRS + 1.20 (enligt nya reglerna)
 
Välkomna till årets GSYS BBR 16-17 juni!

Bacchant SK75 S17

regler

BBR seglar enligt SRS/LYS och vi väljer att använda jaktstart, varvid alla båtar startar enligt sin handikapp tid (snarare än en samlad start), med förhoppningen att få en relativt tät och spännande målgång mitt inne vid Gamla Stan. Banans längd är tänkt att vara max 4 timmar och ca 18 nm.

Social inramning

Vår ambition är att detta skall vara Stockholms mest sociala regatta! Vi bjuder därmed på ett intensivt socialt program där vi inleder med en trevlig BBQ på fredagen, ordnar med frukost på bryggan på lördagen, säkrar upp en trevlig “after-sail” efter genomfört race, bara för att kort därefter lockas till en prisceremoni och trevlig cocktail för att slutligen inta “Stora Sveasalen” för regattamiddagen, där seglarna deltar med skrålande såang, goda skratt och en och annan seglarhistoria.
 
Allt detta blir extra bra tack vare att vi har lyckats locka ett flertal sponsorer över åren till vår regatta. Vi har haft lite olika titelsponsorer och sedan 2015 är det “Scandinavian Photo” som stöttar regatta med sitt namn. Återkommande har vi även haft en dryckessponsor genom “Ward Wines / Pol Roger” likväl som goda tilltugg från “Exotic Snacks”. Inför årets regatta har vi även ingått ett samarbete med “Liros” som då bland annat bidrar till en utökad After Sail.