GSYS Big Boat Race 14-15 juni

GSYS BBR är ett initiativ som togs 2010 av GSYS i den allmänna ambitionen att locka mer segel till Stockholms stad. Tanken är att seglarna får njuta av vår unika stad som kappseglingsarena, men även att skapa ett intresse för segelsporten genom att visa upp den mitt inne på Stockholms ström. Över åren har vi hittills fått besök av ett 30-tal storbåtar från 48 -100 fot.
 

Inbjudan till BBR 10 års jubileum

Gamla Stans Yacht Sällskap hälsar er välkomna till 10 års jubileum av GSYS Big Boat Race. Förutom de stora vackra– längre än 48 fot – och klubbens J-80 som entypsklass, bjuder vi även i år in de lite yngre och snabba – plus 36 fot och SRS över 1,20. Vi är mycket glada att tävlingens titelsponsor LIROS Skandianavia väljer att fortsätta sitt samarbete med GSYS likväl som Pol Roger och Exotic Snacks som kommer att hjälpa oss att ordna en härlig regattahelg. LIROS tar även särskilt ansvar för After Sailen! Vi kommer likt tidigare år säkra upp en duktig fotograf för att få många och trevliga minnen från Big Boat Race helgen.Vi kör som vanligt jaktstart (förutom för J80) och SRS med Time-on-Time för kappseglingen med Eva Holmsten som tävlingsledare samt Mats Dalunde och Mickael Hollinder som seglingsledare. Även i år har vi med en särskild delsegling utanför Nacka Strand som en
tävling i tävlingen! Restaurang ”J” fortsätter som sponsor då vi seglar ”J Speed race” med särskilt fina upplevelsepriser!

Välkomna till årets 10 års Jubileum av BBR. Här kan du anmäla dig.

Program GSYS BBR powered by Liros Skandinavia 2019

Fredag 14 juni
18:00 BBQ börjar på bryggan vid NDV
Lördag 15 juni 
08:30 – 09:20 Registrering vid NDV (frukost)
09:30 Skepparmöte
från 10:00 Defilering i Nybroviken
10:50 Start J80
11:00 Första start Big Boat, därefter jaktstarter
Ca 14-15, Målgång förväntat, därefter After Sail på bryggan
18:00 Prisutdelning och Regattamiddag

Regler

BBR seglar enligt SRS/LYS och vi väljer att använda jaktstart, varvid alla båtar startar enligt sin handikapp tid (snarare än en samlad start), med förhoppningen att få en relativt tät och spännande målgång mitt inne vid Gamla Stan. Banans längd är tänkt att vara max 4 timmar och ca 18 nm.

Social inramning

Vår ambition är att detta skall vara Stockholms mest sociala regatta! Vi bjuder därmed på ett intensivt socialt program där vi inleder med en trevlig BBQ på fredagen, ordnar med frukost på bryggan på lördagen, säkrar upp en trevlig “after-sail” efter genomfört race, bara för att kort därefter lockas till en prisceremoni och trevlig cocktail för att slutligen inta “Stora Sveasalen” för regattamiddagen, där seglarna deltar med skrålande sång, goda skratt och en och annan seglarhistoria.
 
Allt detta blir extra bra tack vare att vi har lyckats locka ett flertal sponsorer över åren till vår regatta.

Vår bas är vid Nya Djurgårdsvarvet.

Bacchant SK75 S17